شایع ترین بیماری های مرکبات از قبیل شانکر، لکه قهوه ای و لکه موجی مرکبات، بیماری های قارچی و ویروسی (که باعث ایجاد عوارضی مانند رشد کم درخت ، ایجاد زخم روی شاخه ها و میوه ، کم رشدی شدید و پوسته پوسته شدن پایه ها و در زمان شدت بیماری موجب پیچیدگی شدید برگ ها می شود )، عارضه کیسه صمغی ، حالت میوه سبز (بیماری) و بیماری زخم میوه ، همگی توسط آفات و حشرات به درختان منتقل میشوند . عارضه جاروی جادوگر در مرکبات و همچنین ریز برگی از دیگر بیماری هاست که عامل انتقال دارد . بیماری دیگر از قبیل نماتد یا سرطان خاک و گموز ( پوسیدگی طوقه و ریشه گیاه ) بیماری اسکب و لکه سیاه و پیچ خوردگی برگ ها جملگی بیماری هایی هستند که توسط نهاده ارگانیک شینا ۲ به شیوه های شستشوی درختان و تزریق در ریشه به روش تشتکی به همراه ۲۰ تا ۵۰ لیتر آب کنترل و درمان میشود ( بدون استفاده از هر گونه سموم شیمیایی ). البته برای هر چه کمتر شدن این بیماری ها و کنترل آفات ( پسیل مرکبات ، کنه زنگ ، شپشک سپردار و تریپس ) تقویت درختان با محلول ارگانیک شینا ۱ طبق دستورالعمل که باعث تغذیه مناسب و متوازن و مقاوم سازی آن میشود در درجه اول اهمیت قرار دارد .
شینا ۱ : در چهار فصل سال بسته به سن درخت ۱۰۰ ، ۱۵۰ و ۲۰۰ سی سی محلول در هر فصل، به ترتیب برای درختان زیر ۱۵ سال و ۱۵تا ۲۵ سال و بالای ۲۵ سال به صورت سر به آب استفاده شود و همچنین به صورت محلول پاشی از زمان تورم جوانه ها در بازه های زمانی ۲۰ تا ۳۰ با دوز ۵ در هزار تا یک ماه قبل از برداشت تکرار گردد.
شینا ۲ : شستشوی درخت از روی خاک تا سرشاخه ها با دوز ۱۰ در هزار در فصل پاییز و زمستان ، بطوریکه تمامی شاخه ها و تنه درخت خیس و شسته شود. سرما و یخبندان در دو فصل پاییز و زمستان مانع از شستشو نخواهد بود ( این عمل در جهت کنترل بیماری و آفات و جلوگیری از سرمازدگی می باشد. ) در دوره رشد چنانچه آفات و بیماری ظاهر شدند شستشو با شینا ۲ انجام و در غیر اینصورت نیازی نمی باشد. کشاورزان که از دو نهاده شینا ۱ و ۲ استفاده می نمایند حتما می بایست از مصرف هر گونه کود و سموم شیمیایی یا حتی دامی خودداری نمایند . عمل اصلاح خاک و همچنین تمامی نیازهای گیاه اعم از میکرو و ماکرو توسط این دو نهاده تامین میشود .